Garden burger, morotsfalafel, rödbetsburgare eller havspinne?

Eftersom vi vill att alla människor ska kunna ha möjlighet att äta sig friska, har vi skapat Matapotekets Raw food låda! Vill du beställa en enkel cateringlåda? Eller en snabb take away? Då kan det här vara något för dig!

Översta lådan är vår nya garden burger, eller trädgårdsburgare, av solroskärnor, selleri, fänkål, dill och purjolök (torkad i torkugn i ca 18 timmar) med bearnaisesås. Den serveras med en rotfruktssallad, ruccola och groddar samt körsbärstomat. Tillval till den, är en paprika/valnötsdipp med linfrökex.

Nr två är en falafellåda, med morotsfalafel som tillagats i torkugnen över natten, tillsammans med en chilisås, inlagd rödlök och en klick surkål eller groddar. Samt en blomkålscouscous och sesamdipp med linfrökex på sidan.

Låda nr tre är en rödbetsburgare med pepparrotsdressing, coleslaw och linfrökex med purjo/paranötsdipp.

Fjärde lådan är vår ovanliga panerade havspinne av kelpalg, mandel och solroskärnor, torkad i torkugnen. Kommer tillsammans med en tartarsås, morotssallad, skagenröra, ruccola och groddar.

Raw food lådan är som en ”vanlig” matlåda, med det lilla undantaget att maten är ovanligt hälsosam. Den saknar det som många andra matlådor har (konserveringsmedel, gluten, laktos, animaliska fetter, socker, färgämnen, tillsatser, besprutningsmedel, GMO, E-nummer, osv) och har det som många andra matlådor saknar (ekologiska oupphettade råvaror från växtriket, med ett maximalt näringsinnehåll).

Sök