Därför behövs tillräckligt med vitaminer för hälsan

För att du och din kropp ska må som allra bäst behöver du få i dig viktiga vitaminer och mineraler. Av olika skäl kan kosten behöva kompletteras med kosttillskott för att du ska få de vitaminer och mineraler du faktiskt behöver. Om kroppen inte får en tillräckligt stor mängd vitaminer kan olika symptom uppträda.

Vitaminer är näringsämnen som är livsnödvändiga att förse kroppen med. Gemensamt för vitaminer är att kroppen inte själv kan producera dem, de måste tillföras genom maten du äter. Ibland räcker inte en allsidig kost för att täcka upp kroppens behov av vitaminer. Då är kosttillskott perfekt att komplettera med. Med kosttillskottet vitae pro kan du bland annat ge dina muskler och leder det de behöver för att fungera optimalt.

Välj kosttillskott med kvalitativa vitaminer och mineraler

Vitae pro innehåller en högkvalitativ sammansättning av olika nödvändiga vitaminer och mineraler kroppen behöver. Dessa verkar tillsammans för att din kropps funktioner ska bibehållas. Ingredienserna är framtagna för att tillgodose leder, muskler, celler, immunsystem och hjärta med det som behövs för att din kropp ska må bra. Kosttillskottet Vitae Pro passar för alla som tycker att det är svårt att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler via den vanliga maten. Det är dessutom viktigt att välja en bra leverantör av kosttillskott.

Vitaminer har positiva effekter på kroppen

Varför kosttillskott är bra att ta är för att maten inte alltid innehåller det kroppen behöver. Det kan bero på att maten är processad på ett sätt att vitaminer och mineraler försvunnit vid tillagningen. Exempelvis kan många näringsämnen gå förlorade när du värmer maten i mikrovågsugn. D-vitamin är en vitamin som många svenskar får för lite av. Det beror främst på att vitamin D bildas i huden när du är i solen. Du kan även få i dig vitamin D via fet fisk. Om du inte är ute i solen eller äter fet fisk är kosttillskott perfekt för att ge kroppen den dos D-vitamin som behövs.

Vitaminbrist kan ge olika symptom

Om du har matallergi, äter ensidig kost, tränar mycket eller är vegan kan det vara bra att komplettera kosten med tillskott. Om du har olika kroppsliga symptom som trötthet och irritation, problem med huden och slemhinnorna eller dålig aptit kan det vara tecken på att du har brist på någon vitamin.