Så köper du receptbelagda läkemedel online

Förkylningar kan komma plötsligt och det är inte alltid som du är förberedd med förebyggande mediciner hemma. De flesta brukar till exempel ha Ipren, Alvedon eller nässpray hemma, men det är också någonting som har en tendens att ta slut. Då kanske det inte är så lockande att springa till affären helt genomförkyld.

Nuförtiden behöver du dock inte göra detta utan du kan enkelt beställa det du behöver på apotek på nätet utan att gå utanför ditt hem. Det finns många fördelar med att beställa det du behöver online. Du sparar till exempel både tid och energi på att slippa gå ut.

Lägre priser på läkemedel online

Många apotek online har också lägre priser jämfört med fysiska butiker. Det gör att du kan spara in några kronor. Hittar du inte det du söker hos fysiska apotek kan det hända att apotek online har läkemedlet. Behöver du endast receptfria läkemedel är det som att shoppa vilka produkter som helst.

– För en del kan receptbelagda läkemedel handla om liv och död och då finns det inte tid att ringa runt eller vänta i 24 timmar säger Sten Broström på PRO till SvD.

Skulle du behöva receptbelagda läkemedel är det heller inga problem att beställa online. För att göra detta behöver du boka ett möte med en läkare online. Detta är också en smidig process som du kan sköta i din mobiltelefon.

Minskar risken för smitta

Utöver att du sparar tid och energi när du köper läkemedel online sprider du heller inte smittan vidare. Utbudet hos apotek online är också ofta mycket bättre och större. Det gör att du kan köpa fler saker på samma gång. Många tycker också att det är skönt att apotek online bidrar med en viss anonymitet.