Fitbit för bättre hälsa

Intresset för hälsa ökar i en rasande fart. Vi blir allt mer medvetna om hur viktigt det är med rätt kost, motion och återhämtning. Du kan hitta kunskap och information om hälsa på nätet, men det kan vara svårt att applicera det i din livsstil. En fitbit är det rätta verktyget för att lyckas.

En fitbit eller smart watch som det också kallas är ett digitalt armbandsur som mäter bland annat puls, hjärtrytm, sömn, förbrukade kalorier och mycket mer. Med den blir det lättare att se hur mycket du egentligen behöver röra på dig, hur mycket energi du förbrukar och när du stressar lite för mycket. Klockan gör det roligare att äta, träna och leva hälsosammare!

Uppmanar till rörelse

En fitbit är en snygg accessoar som du kan bära vid alla tillfällen i vardagen. Har du ett stillasittande arbete så påminner den dig när du har rört dig för lite genom att uppmana dig till att resa på dig. Detta är bra för att undvika smärtor i rygg, axlar och säte. En allt för stillasittande livsstil ökar risken för hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ 2 och fetma.

För alla aktiviteter

Det finns ett stort utbud av fitbit armband på nätet anpassade för olika aktiviteter. Vilken du ska ha beror sig på vad du är intresserad av att följa i din kropp. Tre vanliga användningsområden är för dig som vill:

  • Gå ner i vikt
  • Sova bättre
  • Få bättre resultat av din träning

Klockan märker även av när du har legat högt i puls länge och kan därför vara en stor hjälp för dig som behöver stressa mindre. Är du riktigt hälsointresserad kan du till och med hålla koll på din kroppstemperatur och dygnsrytm.

Bättre nattsömn

Att sömnen är oerhört viktig för hälsan är en självklarhet, och det kan de flesta med dålig nattsömn intyga. Med en fitbit kan du se hur länge du varit i djupsömn, REM-sömn, lättsömn och om du vaknar under natten. Genom att analysera din sömn på det viset kan du följa hur din livsstil påverkar dig. Det ger dig en ökad förståelse för hur din återhämtning fungerar och vad du behöver ändra på för att få bättre resultat. Optimera dig själv med en fitbit och märk hur mycket bättre du mår!