Så får du ett sunt och hälsosamt liv

Hälsokost är produkter och kosttillskott som är framtagna för att främja hälsan. Allt från örter till vitaminer i tablettform räknas som hälsokost. Hälsokostprodukter finns tillgängliga i olika former som vätskor, pulver och kapslar. Om du vill må så bra som möjligt kan hälsokost vara till stor hjälp.

Det finns många faktorer som bidrar till en hälsosam livsstil. En aspekt för att leva ett friskt liv är att förse kroppen med det den behöver. Idag är det inte helt enkelt att få i dig allt du behöver enbart genom att äta mat. Om du misstänker att du inte äter den mängd vitaminer och mineraler kroppen behöver kan du komplettera kosten med tillskott, läs mer om hälsokost på https://www.dcg.se/c/halsokost om du är intresserad.

“Tillskott av vitamin C, D och E kan bromsa åldersrelaterade synförsämringar.” Läs mer här.

Vitaminbrist kan ge olika symptom

Det finns olika typer produkter inom kategorin hälsokost. Kosttillskott är en gren inom hälsokost. Du kan ta olika tillskott för att säkerställa att du fyller på depåerna. Eftersom mat förlorar näring när den tillagas kan du behöva tillskott. Om du har brist på något kan det ge olika symptom. Du kan alltid ta ett blodprov för att se om du har några brister. Om du har olika symptom kan du läsa på om vilka tillskott som kan hjälpa. Exempelvis kan trötthet bero på B-vitaminbrist eller vara ett tidigt tecken på D-vitaminbrist. Det finns många olika råvaror och superfoods som också kan bidra till en bättre hälsa.