groblad

Husmorstips mot myggbett som verkligen funkar

Myggor kan verkligen vara pest och pina och kan förstöra allt från sommarfesten till din sömn. Deras bett kliar och kan infekteras och de har en envishet utan like. Dessutom verkar det finnas myggor som inga sprayer och krämer i världen biter på.

Trots en myriad av myggmedel på marknaden är det ibland faktiskt bättre att ta till gamla husmorstips. De är baserade på lång erfarenhet och kan tillämpas både i förbyggande och eftervårdande syfte. Om du vill undvika besvär med mygg till varje pris är de här metoderna värda ett försök!

Undvik att få myggbett i första taget

När det kommer till förebyggande åtgärder är det först och främst viktigt att du säkrar dina omgivningar från myggorna. Se till att aldrig ha öppna fönster med tänt ljus inomhus på kvällarna eller sätt upp myggnät, avlägsna eventuella vattenkällor som hinkar och blomsterkannor och ha på dig rena kläder som täcker den mesta huden. Basilikaplantor i fönster och doftljus med citronella fungerar avstötande. Även det du äter spelar roll och genom att äta mycket vitlök, chilipeppar, bönor och grapefrukt kan du dofta illa för myggen. Alkohol är däremot en favorit bland dem!

Behandla betten naturligt

Om du ändå lyckats bli myggbiten finns det en hel del lindrande åtgärder för att snabbt få bort klådan. Du kan till exempel applicera aloe vera, kylbalsam eller äppelcidervinäger på det kliande bettet. Ett annat myggbett husmorstips som snabbt reducerar obehaget och läker huden är groblad som du håller mot bettet i sin naturliga form eller som du mosar ihop till en gröt och stryker på. Har du tillgång till värmekällor är ett annat tips att hetta upp bettet med hjälp av en hårfön, varmt vatten eller en sked du värmt upp. Hettan bryter ner det kliande protein som myggor injicerar för att ditt blod inte ska koagulera och lättnaden kommer med en gång.