Såhär slutar du röka

Är du trött på att ha dålig andedräkt, bli flåsig och känna dig allmänt ohälsosam med ditt rökande? Då är det hög tid att ta tag i problemet och sluta röka. Det är den enda lösningen för att förändra din livsstil och förbättra din hälsa.

Att sluta röka är inget du gör över en natt, det är en tuff utmaning och därför krävs det rätt metoder från start. Här får du konkreta tips på hur du kan påbörja vägen mot ett sundare liv utan cigaretter.

Trappa ned med rätt metod

För att få bukt med ditt rökande gäller det att sluta helt med cigaretter, men du behöver även komma ifrån ovanor. Att ha något i handen har en större innebörd än bara inhaleringen i sig. Därför är e-cigg och vape ett bra alternativ för att sluta röka och trappa ned på osunda vanor. Både e-cigg och vape kan du köpa online och det är enkelt att använda.

Fördelar med e-cigg

Den främsta fördelen när det gäller e-cigg är att de inte innehåller alla de gifter vanliga cigaretter har. Cigarettröken är direkt livsfarlig eftersom den innehåller både tjära och gaser som skadar kroppen. E-cigaretten innehåller istället så kallad e-vätska som består av nikotin samt smakämnen. Du får alltså en viss nikotintillfredsställelse, men utan de farliga gifter vanliga cigaretter har. Doserna när det gäller nikotin och farliga ämnen är mycket lägre i e-cigg än i traditionella varianter.

Ett beroende är svårt att bli av med och därför kan just e-cigg vara rätt metod för att trappa ned och minska suget. Dessutom finns det helt nikotinfria vätskor att välja när du använder e-cigg och testar vape.

Kostnad för vaping

Det är direkt billigare att använda e-cigg än vanliga cigaretter oavsett vilken vätska eller vape du väljer. Du köper din e-cigg en gång och sedan är det bara vätskan du behöver. När behållaren är tom fyller du bara på med e-vätskan. Det är alltså inte alls något springande till affären för att köpa nya cigaretter. Tvärtom är e-cigg kostnadseffektivt när du slutar röka och vill trappa ned i lugn takt.