Så kan du motverka håravfall

Håret är en viktig accessoar för både kvinnor och män. Många lägger ner mycket tid och pengar på att hålla sitt hår välmående. Det finns dock de som drabbas av håravfall och detta kan ske i nästan vilken ålder som helst. Håravfall kan bero på olika anledningar som stress och sjukdomar. Vissa lider också av ärftligt håravfall.

För vissa sker detta väldigt tidigt, redan under 20-årsåldern. Det är då vanligt att börja tänka på behandlingar som kan åtgärda detta. En populär metod är hårtransplantation som både män och kvinnor kan göra. Du kanske har funderat på hårtransplantation i Turkiet? Läs mer här! Det finns många fördelar med att göra sin hårtransplantation utomlands. Turkiet är kända för att vara väldigt duktiga inom hårtransplantation till ett mer förmånligt pris.

Bra att tänka på innan en hårtransplantation

Det är viktigt att du tänker igenom ditt beslut noggrant innan du gör en hårtransplantation. Många känner en stor stress på grund av håravfall. Det är dock bra att tänka på vad du behöver göra innan en hårtransplantation. Du behöver till exempel förberedda din kropp. Det kan du till exempel göra genom en bra kost. För de som tappar hår rekommenderas det till exempel att äta mycket järn, zink och protein. Det finns vissa som löper större risk för järnbrist än andra. Efter din hårtransplantation är det även viktigt att vara noggrann. Du behöver till exempel följa de rekommendationer som ges.

  • Tänk igenom ditt beslut noga
  • Se över din kost
  • Ta hand om din hårbotten efter hårtransplantationen

Populära huskurer för hårtillväxt

Har du tunnare hår kan du alltid testa huskurer. De är inte lika effektiva som en hårtransplantation, men kan ge dig bättre förutsättningar. Till exempel så anses nässelvatten vara bra för att stärka hårrötterna. Olivolja är även populärt att massera huvudet med. En annan huskur är rödlök då saften från löken stimulerar hårtillväxt. Har du en rödlök hemma kan du extrahera saften från löken och applicera i hårbotten. Grönt te är också något som du kan applicera i håret för att öka tillväxten. Kokosolja är även det en populär metod för att ge håret näring på djupet. Du kan använda kokosolja både till skalpen och längderna. Det rekommenderas att du har i kokosolja i minst 30 minuter innan du sköljer ur.